fbpx
, , , ,

Hijaluronska kiselina, 90 tableta

Dostupnost:

Nema na zalihi


  • smanjuje pojavu bora
  • hidratizira kožu
  • potiče proizvodnju kolagena
  • zaslužan za elastičnost kože

79.00 kn

Nema na zalihi

Hijaluronska kiselina ističe se zbog visoko hidratizirajućih svojstava na razini vezivnog tkiva. Razvijena je restaurativna akcija u vlaknima tkiva kože, pored njezine strukturalne akcije zbog svoje prisutnosti u sinovijalnoj tekućini i u zglobnom tkivu. Također, hijaluronska kiselina je poznata kao čuveni sastojak koji “briše” bore i hidratizira kožu, a posljednjih 10 godina je preplavio kozmetičku industriju. U kozmetičkom smislu potiče proizvodnju kolagena, zaslužna je za elastičnost i hidrataciju kože jer veže na sebe i 1000 puta veću količinu vode.

Hijaluronska kiselina u organizmu

Hijaluronska kiselina ima esencijalu ulogu u održavanju normalne funkcije zglobova. Nalazi se u hrskavici i u sinovijalnoj tekućini. U sinovijanoj tekućini održava viskoznoelastična svojstva. Za vrijeme upalnog procesa, događa se povećana razgradnja hijaluronske kiseline uslijed stvaranja razgradnih enzima ili reaktivnih oksidacijskih skupina, a time se smanjuju viskozno-elastična svojstva sinovijalne tekućine.

Zašto je važna hijaluronska kiselina?

Važnost hijaluronske kiseline u hrskavici sastoji se u njenoj ulozi da održava strukturu čineći agregate s proteoglikanima koji su neophodni za funkciju zglobova. Do 10% hrskavičnih glikozaminoglikana čini Hijaluronska kiselina. Kod osteoartritisa smanjuje se molekularna masa i koncentracija hijaluronske kiseline,  što smanjuje viskozno-elastična svojstva zglobne tekućine. Osim za zglobove, od 80-tih godina koristi se i u kozmetici. Zbog svojih svojstava vezanja vode pokazala se kao odlična sirovina za primjenu u kozmetici za usporavanje promjena na koži koje nastaju starenjem (gubitak vlage i elastičnosti).

 

Neto količina: 90 tableta

Nutritivne vrijednosti

Aktivni sastojci1 tableta2 tablete
Hijaluronska kiselina70 mg140 mg

Sastojci

punila: mikrokristalna celuloza, škrob; hijaluronska kiselina, sredstva protiv zgrušavanja: silicijev dioksid, magnezijeve soli masnih kiselina. Proizvod može sadržavati mlijeko, soju, pšenicu, jaja, celer, senf.

Na temelju 0 ocjena

0.0 prosječna
0
0
0
0
0

Be the first to review “Hijaluronska kiselina, 90 tableta”

Još nema recenzija.

Vaša košarica

close